Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

188η μέρα από 365 / 188th day from 365


10.10.2015 Σάββατο
Το απόλυτο κενό σήμερα, έτσι ένοιωθα, η σκέψη ένα φλατ, το συναίσθημα χαμένο δίχως να ξέρω που 'ναι, πως είναι, οι σφυγμοί στο ξεκίνημα κάτω. Δεν ξέρω τι ήταν, ο διάδρομος; Το βράδυ; Ο βροχερός καιρός; Απλά η ανάγκη για το κενό; Ήταν παράξενα όμως ένοιωθα σαν να συμπληρώνεται κάτι μέσα μου, έτρεχα και υπήρχε μόνο αυτό, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Κάποιες στιγμές έρχονταν εικόνες απ' την 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Έγινε λίγες ώρες πριν στο κέντρο έβλεπα στην τηλεόραση ενώ δεν είχα αποφασίσει αν μετάνιωσα ή όχι που δεν πήρα μέρος φέτος, κι αυτή η σκέψη έρχονταν λόγω της βροχής. 

Δίνει άλλο τόνο, άλλη χροιά, άλλη διάσταση η βροχή. Γενικά δεν τρέχω σε αγώνες δρόμου, πρώτη φορά ήταν πέρσι στον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Θεωρώ πως δεν συγκρίνεται η ομορφιά της φύσης και του βουνού, ενώ έχω ξαναγράψει πως η κοινωνικότητα μου έχει τα όριά της, τα πιστεύω και τα θέλω της, όσον αφορά την μαζικότητα ενός αγώνα.

Η 188η συνεχόμενη ημέρα τρεξίματος κύλησε με αυτόν τον τρόπο. Όμως... 

Πάλι ήρθε κάτι καινούργιο, πάλι έφερε κάτι καινούργιο το τρέξιμο. Κάποια στιγμή ήρθε η σκέψη της αυτολογοκρισίας που 'χα κουβεντιάσει πριν λίγο καιρό μ' ένα φίλο σε συζήτηση για μελλοντικές ιδέες σχετικά με το project.

Πολλά πράγματα είναι που κρατάω για εμένα και δεν έρχονται στα καθημερινά report. Όλοι κρατάμε πράγματα για τον εαυτό μας και έχει τον σκοπό και το νόημα του αυτό, ενώ σίγουρα δεν είναι όλα για όλους, αν σκεφτείτε κάποια δεν είναι καν για τον εαυτό μας.

Ήρθε λοιπόν η σκέψη να ''κρατάω'' κάποιες φορές δεύτερες σημειώσεις, σαν άλλα λογιστικά βιβλία, σαν εταιρεία που κρύβει στοιχεία. Γέλασα με την σκέψη όμως δεν συμφωνώ. Όσο νοιώθουμε δηλαδή αισθανόμαστε, σκεφτόμαστε δεν είναι παράνομα, είναι γήινα δικά μας προσωπικά κομμάτια και οφείλουμε να μάθουμε απ' αυτά, για αυτά, τελικά για εμάς. 

Με την σκέψη αυτή το κενό γέμισε χρώματα, ο διάδρομος πήρε άλλη όψη, άλλη μορφή, το κενό τακτοποιήθηκε διαφορετικά μέσα μου. 

Τι σου κάνει μια σκέψη σκέψη σκέφτηκα καθώς τελείωνα με γλυκές διατάσεις....


~~~~~~~~~~

10.10.2015 Saturday


In few hours will find a text in english

Δεν υπάρχουν σχόλια: