Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

running365 η συνέχεια 475 Αγώνας Ορεινού τρεξίματος Ζαγόρι 80 χιλ. / running365 keep going 475 Zagori Race Tera 80 km


23.07.2016 Σάββατο
Σήμερα έτρεχα ΕΓΩ μόνος, αυτό το εγώ δεν είναι εγώ υπεροψίας και έπαρσης. Εγώ έτρεχα σήμερα κι έτρεχα μόνος, εγώ ο εαυτός μου κι όχι εγώ και ο εαυτός μου. Έτρεχα μόνος εγώ κι οι σκέψεις μου, για αυτό λίγες ώρες μετά τον τερματισμό του πιο δύσκολου αγώνα που έχω ολοκληρώσει έγραψα σε facebook & instagram: 

''Μετά από στενή επικοινωνία με όλα τα προσωπικά TERAτα και δράκους που ζουν σε λίμνη σε μεγάλο υψόμετρο ήρθε ο τερματισμός σε 15: 05, περίπου μια ώρα αργότερα απ' τον στόχο, όμως οι στόχοι χάνονται κάποιες φορές. Ας είμαστε γεροί για να θέτουμε επόμενους. ΤΩΡΑ απόψε ευχαριστώ θερμά τον Δημήτρη Κασίμη για την υποστήριξη που μου δίνει με αφορμή την υποστήριξη απ' το project www.running.gr της Πρωτοβουλίας για το Παιδί. ''

Αυτό το εγώ δεν είναι εγώ υπεροψίας. Είμαι σίγουρος, κι άλλοι πολλοί έτρεχαν μόνοι τους, στους δικούς τους παράλληλους με τον δικό μου κόσμο, με την δική μου ζωή.

Λίγες ώρες πιο μετά το προηγούμενο post κουβέντιαζα μέσω e-mails μ' έναν άνθρωπο που με στηρίζει πάρα πολύ μου στην πορεία της ζωή μου. Πήρα ως απάντηση τα σοφά λόγια που μεταφέρω: 

''Πάντα πάμε εκεί που μπορούμε να πάμε, όταν είναι ώρα να πάμε. Μείνε συγκεντρωμένος και θα σου πει το σώμα σου τι χρειάζεσαι να πεις και να κάνεις και πότε.''

Αυτά τα λόγια ήταν η σφραγίδα της απόφασης που είχα σχεδόν πάρει λίγες ώρες πριν. Οι αποφάσεις αφορούν πολλά επίπεδα. 

Όσον αφορά όμως την αγαπημένη συνήθεια και την συμμετοχή σε αγώνες η απόφαση είναι πως δεν θα ξανατρέξω αγώνα μεγαλύτερο από 25 χιλιόμετρα αν δεν ''στρώσει'' ο ύπνος της οικογένειας. Τα τελευταία 2 1/2 χρόνια κοιμόμαστε στην καλύτερη περίπτωση 5 με 6 ώρες και αυτές σπαστές. Η κούραση συσσωρεύεται και βγαίνει το λιγότερο με την μείωση της απόλαυσης αγώνων όπως το Zagori Race Tera 80 km. 

Πρέπει να ξέρουμε πότε πατάμε φρένο και πότε τραβάμε χειρόφρενο. Το τρέξιμο μας κάνει περισσότερο πλούσιους όταν το απολαμβάνουμε, όταν ρολάρουμε μαζί του, όχι όταν βάζουμε οι ίδιοι εμπόδια στο ρολάρισμα. Το τρέξιμο έχει βάση την φροντίδα του εαυτού, πολλές φορές μέσα απ' την εξάντληση. Όταν όμως η εξάντληση τείνει να καλύψει το ποσοστό της ευχαρίστησης και της φροντίδας πρέπει να πέρνονται αποφάσεις που θα διασφαλίσουν την ύπαρξή του.

Τρέχοντας γινόμαστε σοφότεροι άνθρωποι, καλύτεροι άνθρωποι για τον εαυτό και τους άλλους. 


~~~~~~~~~~ 

In a few hours you will find a text in English 

23.07.2016 Saturday 

Δεν υπάρχουν σχόλια: