Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

running365 η συνέχεια 700 7ος Ορεινός Αγώνας Χορτιάτη / running365 keep going 700 7th Hortiatis Trail Run


05.03.2017 Κυριακή 
7ος Ορεινός Αγώνας Χορτιάτη και 700η συνεχόμενη ημέρα τρεξίματος, σαν ψέμα μου φαίνεται και η 7η παρουσία στον συγκεκριμένο αγώνα και η 700η συνεχόμενη μέρα τρεξίματος. Καθώς έτρεχα σήμερα ένοιωθα ένα φλατ στην σκέψη κι όμως έρχονταν τόσα απ' το βουνό κι απ' το running365.gr

Θυμόμουν τρεξίματα στον Χορτιάτη την χρονιά που γνωρίστηκα με τον τεχν. διευθυντή του αγώνα τώρα πια Στέλιο Καϊάφα, τον χειμώνα του '10 και έρχονταν εικόνες και κουβέντες για έναν αγώνα που ήθελε να κάνει τότε στο αγαπημένο του βουνό, κι έφτασε στην 7η διοργάνωση σήμερα. Σκέψεις για το running365.gr και την συνέχειά του τώρα πια που νοιώθω πως έχει/ω μπει σε άλλη φάση. 

Όμορφη μέρα όχι ευτυχώς με την περσινή ζέστη, ίσως η πιο ιδανική ημέρα για τρέξιμο η φετινή 7η διοργάνωση. Στα 7 χρόνια που γίνεται ο αγώνας τα 'χούμε ζήσει όλα, χιόνια, πάγους, λάσπες, βροχές, κρύο, όλα....  

Όμορφος αγώνας, που τώρα σκέφτομαι ζούσα το κάθε βήμα σε έντονους και προσεκτικούς ρυθμούς, με πόδια όμως που δεν ελέγχονταν στις κατηφόρες, η προπόνηση ίσως που μειώθηκε τελευταία. Θύμωσα όταν αθλητής μπροστά μου πέταξε κάτω το τζελ και δεν του έκανα παρατήρηση, δεν ήθελα να ''χαλαστό'' κι άλλο, δεν θα καταλάβαινε, αν καταλάβαινε δεν θα το πέταγε.

Μου λείπει απ' την διοργάνωση ένα αναμνηστικό, ένα buff ίσως. Είναι χρηστικό και έντονα συναισθηματικό. Με μηδαμινή εμπειρία από διοργάνωση αγώνων αναφέρω απλά τι μου λείπει και θα το προτιμούσα απ' την ζεστή σούπα.

Η καρδούλα μου ξέρει πόσο χαλαρός ήμουν στο τερματισμό όπως έγραψε στο f/b στην πανέμορφη φωτογραφία που τράβηξε ο Δημήτρης Γεωργίου. Ποτέ σε αγώνα (κι αυτό είναι κοινό μυστικό) δεν είσαι χαλαρός, όταν μπαίνεις σε αγώνα, ''μπαίνεις''.

Όμορφος 7ος Ορεινός Αγώνας Χορτιάτη κι είναι που καταλαβαίνεις πως σου δίνονται στην ζωή πράγματα που δίνουν άλλο νόημα στην ίδια σου την ζωή, στην ίδια σου την ύπαρξη. Κι αντιλαμβάνεσαι πως είναι γλυκό να μεγαλώνεις, γλυκό και δύσκολο, όπως ένας αγώνας τρεξίματος.

Καλή συνέχεια λοιπόν στα καλύτερα που ξεκίνησαν κι έρχονται..... 


Το περσινό report στο link που ακολουθεί


Δεν υπάρχουν σχόλια: